kisaraportti
 
 
Hyvinkää Karting Circuit, 23.9.2006. Kart-Keket Championships 2006-2007
Paavo Moponen
Viimein käynnistyi odotettu, uusi kausi Kart-Keijojen huimassa sarjassa.
Otetaan ensin aivan pikainen katsaus kauden uusiin asetelmiin; Tuleva kausi on taas tuonut uusia muutoksia talli- ja kuljettajarintamalla.
Perseen painavan voiman, Sian, lähdettyä eläkkeelle, talli hajosi ja rippeet osti Tallipäällikkö Serkkumies, joka perusti Cousines Racingin. Tallipäällikkö Serkkumies pisti taateleita jonoon, palkkasi ilman tallia olleen Arttu Paniksen ja suorastaan kaappasi AutoPippeliltä kovan luokan kuljettajan Alex Fieldslugin.
Team Autopippel j√§i ‚ÄĚkaappauksen‚ÄĚ johdosta ilman toista kuljettajaa, mutta onneksi paikkaajaksi saatiin houkuteltua viime kauden Israelin maakuntasarjoissa lorvaillut Motiel Schrimacher.
Muut tallit ovat jatkaneet viime vuotuisella miehityksellä, mikä on joissain tapauksissa suorastaan ihme, kun katsoo tulosluetteloa.
Miten nämä pienet muutokset ja kesällä hankitut lisäkilot sarjaan vaikuttavat jää nähtäväksi. Tässä kuitenkin ensimmäisen kisan suorituksista:

HYVINK√Ą√ĄN ROMURALLIN KISARAPORTTI:

Ett√§ sellainen kisa t√§ll√§ kertaa. Yleens√§ on totuttu siihen, ett√§ alemmissa finaaleissa rytisee. No poikkeus vahvistaa s√§√§nn√∂n, eli Hyvink√§√§ll√§ ainoa finaali miss√§ ei rauta kolissut oli ‚ÄĚjumbofinaali‚ÄĚ.
A ja B finaali muistuttivatkin enemmän Linnanmäen törmäilyautoja, kuin huippuun viritettyjen miesten ja vehkeitten kilvanajoa.
Esimakua tulevaan saatiin jo aika-ajoissa, jossa Luigi Liberon ja Maxus Trölli kolhivat toisiaan niin, että Maxus joutui jättämään aika-ajon kesken.
Yksi merkittävä tekijä tässä GP.ssä oli myös varakuljettajien määrä. Kolme varakuljettajaa, joista kaksi kympin sakissa. Tämä sekoitti mukavasti pakkaa ja antoi omat mausteensa myös tallien välisten kahinoiden aloitukseen.

No, aloitetaan ensin kuljettajien kärjestä

Kärkikaksikko ei ole Hyvinkään nopealla radalle mitään uutta. Niin kauan kun kilpaa on siellä ajettu, niin jompikumpi on sieltä voittopokaalin pokannut. Muut eivät yksinkertaisesti tällä radalla näitä herroja pysty haastamaan.
Voiton vei häikäisevällä suorituksella Alex Fieldslug, joka lähdön jälkeisissä kahinoissa putosi jo välillä neljänneksi, mutta onnistui raivoamaan sieltä tiensä kärkeen.
Kakkoseksi tuli tällä kertaa Jario Hanaan, joka lähti kilpailuun paalupaikalta, mutta joutui antautumaan hienon taistelun jälkeen Alexille. Olisikohan kisasäädöissä ollut jotain hämminkiä?
Kolmas sija oli pienoinen yllätys. Varakuljettaja Sensei Rasva-Akseli ylsi loistavalla ajolla ja muiden kohmotessa edellä uransa parhaan suorituksen.
Neljäs ja viides sija: Nalle Karhulitos ja Torso McKärkkäinen eivät olleet A-finaalissa aivan kärkikahinoissa mukana ja hyvä niin. He selvisivät finaalin kolarista ehjin nahoin. Toisin olisi voinut olla jos herrat olisivat ajaneet oikein tosissaan kilpaa, eivätkä tyytyneet varmistelemaan, sikäli kyllä, hienoja pistesaaliitaan.
Kuudes sija: Arttu Panis. Ajeli ihan ok kisan omalla tasollaan. Ei todellakaan häikäissyt ja on muiden keskeytysten ansiosta näinkin korkealla.
Seitsemäs sija: Allu Boreeto. Allu ei ollut tällä kertaa Hyvinkäällä, kuten ei edelliselläkään kerralla Hyvinkäällä oma itsensä. Muilla radoilla mies on aina kärjen vauhdissa (ellei kärjessä), mutta Hyvinkään nopea rata ei ilmeisesti sovi tälle rattitaiturille.
Kahdeksas sija: Jules Duckshead. Iso yllätys!!!! Viime vuonna Jules oli tällä radalla toinen, nyt kahdeksas. Ja mones hän olisi ollutkaan jos kilpailu ei olisi ollut romurallia? Onko Juleksen kesän tankkaukset menneet aivan kohdilleen vai missä vika. Nopeutta pitää löytyä jos meinaa palata omalle tasolleen. Yhden tähden suoritus
Yhdeksäs sija: Varakuljettaja Harry Potkuri. Hyvä suoritus varakuljettajalta!
Kymmenes sija: Maxus Trölli. Taisteli heikosti sujuneen aika-ajon jälkeen itsensä C-finaalin kautta B-finaaliin. Sieltä poimi pari päänahkaa jälleen kerran kolareiden takia. Ei ilmeisesti kuulu Hyvinkää myöskään Maxuksen suosikkiratoihin. Kisa meni totuttuun tasoon nähden selvästi alakanttiin, lähinnä aika-ajoissa tapahtuneiden törttöilyjen takia.
11: Heke Kekechello. Alkavat nämä sijoitukset olla normaalia Hekeä. Kuuluu kisan onnistujiin.
12. Pexi Onbutt. Paransi heikkoa aika-ajo suoritustaan hienolla kilpailulla. Parempaan olisi voinut Pexin pystyä. Mutta jos aika-ajossa auto ei kulje, niin se ei kulje. Kisassa ei sentään pystytä ihmeisiin. Viime vuoden tuloksiin nähden kuitenkin selvästi normaalia tasoaan korkeammalla.
13. Aynton De La Huevo. Viime kaudella saimme nähdä jo hienoja suorituksia tältä herralta. Jopa A-finaalipaikkoja. Nyt hän on palannut omalle tasolleen. Normisuoritus.
14. Murcus Trölli. Viime kauden komeetta. Onko viime kauden kehitys ottanut taantumaa??? Viime kauteen verrattuna selvästi alakanttiin.
15. David Greenfield. David noudatti omaa taktiikkaansa onnistuneesti. Mikä se oli, kukaan ei tiedä. Viime kaudella ajoittain jopa väläytellyt kuljettaja on palannut niin sanotusti juurilleen.
16. Nigel Speed. Nigelillä ei yksinkertaisesti ollut kiire minnekään. Tärkeää on päästä maaliin ja osallistua. Luulisi miehen panostavan tähän kisaan, sillä tällä radalla Nigel on parhaat suorituksensa ajanut. Hohhoijaa.
17-18. Luigi Liberon ja Velbert Bull. A-Finaalin taistelupari, DNF.
Velbert ajoi loistavan aika-ajon ja lähti kisaan kolmannesta ruudusta. Luigi raivosi tiensä B-finaalin kautta A-finaaliin. Kisassa oli näiden kavereiden voitontahto kovempi kuin mihin taidot olisivat antaneet myötä. Tuloksena oli kilpailun hienoin mälli. Luigi sai vekottimensa jopa katolleen???? Varmasti pettymys viime vuoden maailmanmestarille, jonka nopeus oli kyllä muuten kohdallaan, mistä osituksena kilpailun nopein kierrosaika.
19-20. Joachim Monotoyota ja Motiel Shrimacher. Molempien kohtalaiset aika-ajo suoritukset olivat turhia. Kun ei pääse maaliin, niin ei pääse maaliin. Tuntui kuin Motiel olisi liian kauan surffaillut vain Israelin sarjoissa, sillä paluu kuninkuusluokkaan sujui kyllä päin seiniä. Haloo! Ei niistä autoista mitään sandwicheja ole tarkoitus tehdä.

Otetaan seuraavaksi vielä lyhyt yhteenveto tallien välistä voimasuhteista:

1-2. Tollo Wacker Racing ja Cousines Racing ovat ensimmäisen kilpailun jälkeen aivan omilla kymmenillään. Se, miten kausi tulee jatkumaan, riippuu Jario Hanaanin leirityksien määrästä ja Alex Fieldslugin nesteytyksestä.
Mikäli edustustehtävät tai muut ylimääräiset aktiviteetit pitävät Jarion poissa radoilta on Tollot ulkona kärkikahinoista. Torso hoitaa hommansa, mutta kukaan varakuskeista ei korvaa Jariota.
Alexin ‚ÄĚdouppaus‚ÄĚ sai viime vuonna jopa hieman h√§iritsevi√§ piirteit√§. Suotavaa olisi, ett√§ Serkkumies saisi pidetty√§ Alexin aisoissa. Toisaalta t√§m√§ kuitenkin on ammattilaissarja, jossa dopingia ei pidet√§ ongelmana, eik√§ testej√§ tehd√§. Toivomus on kuitenkin, ett√§ k√§ytt√∂ on j√§rjellisiss√§ rajoissa. Joka tapauksessa jommastakummasta tallista tulee t√§m√§n kauden tallimaailmanmestari.
3. McHeven Racing Team laahaa ensimmäisen kilpailun jälkeen 12 pistettä perässä kärkikaksikkoa. Nalle ajaa omalla, viime kaudesta tutulla tasollaan, mutta miten Murcus saa taas juonen päästä kiinni, jää nähtäväksi. Kärki on vahva, mutta toivoa on.
4-6. Rectum Racing, Slowmotion Surprise ja Butt-Heiteck Motors.
Tiukkaa on ensimmäisen kisan jälkeen. Rectum tappelee omalla paikallaan. Juleksen kauden avaus tosin oli floppi, mutta Ayntonilla potentiaalia on, minkä viime kausi osoitti. Parempaa odotetaan, ja McHeven saa olla tarkkana näiden kavereiden kanssa. Kärkeen tuskin kuitenkaan on asiaa.
Slowmotionin ja Butt-Heiteckin putoaminen pari sijaa tullee olemaan selviö.
Slowmotionin onnistunut varakuljettajahankinta toi odotettua enemmän pisteitä ja kun Maxuskin näyttää vielä alavireiseltä, niin seuraavissa kisoissa ei hyvä heilu. Mikäli Maxus palaa omalle tasolleen ja Mauriziosta saadaan ruoskittua enemmän irti, voi talli pysyä jopa näillä sijoilla.
Butt-Heiteckin kilpailu taisi olla hieman onnenkauppaa. Eli muiden epäonni on toisten onni. Profiilia on nostettava paljon jos näissä karkeloissa meinaa pärjätä.
7-8. Team Auto Pippel ja Alson Sports.
Pippelin pojilla tulee viel√§ pahat paikat. Motielin j√§lleen havaittu ‚ÄĚkokemattomuus‚ÄĚ ja Aritonin suunnaton hitaus ovat paha yhdistelm√§. Olisi luullut Mauri Anteron pit√§v√§n kiinni Alex Fieldslugista kaikin mahdollisin keinoin edes muutaman pisteen varmistamiseksi. Nytkin pisteet toi varakuljettaja. Oliko Motiel kaiken h√§neen sijoitetun rahan v√§√§rti? Onko kes√§ tuonut muutoksia Aritonin ulottuvuuksiin? Onko h√§n yht√§ hidas kuin ennenkin? Sen me toivottavasti n√§emme seuraavassa kisassa.
Alson tulee nostamaan profiiliaan rutkasti seuraavissa kilpailuissa. Varakuljettajat pois radoilta ja Allullekin mukavammat radat. Eiköhän sieltä vielä nousta. Tuskin enää kärkeen, mutta yli keskikastin kuitenkin.
9-10. Mehmet Scuderia Kebab ja Finnish American Racing Team.
Mehmetin mahalasku, kirjaimellisesti! Nigel on hidas ja Luigi ei pysy pyörillä. Voi pojat, töitä on paljon. Potentiaalia teamilla on, se pitäisi vaan saada jollain lailla käyttöön. Pistäkää pojat se iso pyörä pyörimään!!! (Eikä tässä tarkoiteta Nigeliä). Ehdottomasti tämä talli tulee nousemaan seuraavissa kisoissa.
F.A.R.T ei tule myöskään jäämään tänne häntäpäähän. Velbert on nopea, kunhan ei hölmöile. David on silloin tällöin nopea, kun hän saa suunnitelmansa (jota kukaan ei tunne) toimimaan.


Hyvinkäältä Paavo Moponen

  ¬©MFIA