kisaraportti
 
 
Kouvolan Formula-Center, 17.4.2004. Kart-Keket Championships 2003-2004
Wurray Mulkker
Ketjukolareita, keskeytyksiä, ontuvia polvia ja sokerina pohjalla todellinen jättiyllätys joka ei pitänyt olla mahdollista, ainakaan tällä planeetalla! No tätä kaikkea kuitenkin nähtiin ja koettiin, kun Keijo-sirkus suuntasi kalustonsa kohti Kouvolan Formula Centeriä, Kuusankosken kupeeseen, paikkaan joka on tunnettu lähinnä skeidalta haisevista paperitehtaista, siis lähelle ei mitään, jonnekin itärajan tuntumaan.

Se tällä erää maantiedosta ja asiaan. Mikä saa ihon kananlihalle? Hampaiden narskuttaminen, Styroksin hankaaminen vai mikä? No se on oikeastaan aivan sama, mutta Kouvolassa koettiin kylmiä väreitä ja monella tallaajalla taisi iho mennä Keijonlihalle, kun aika-ajon tulokset selvisivät. Paalulla Ariton Pipe! Häh? Uskomatonta, alkaako uusi jääkausi? Onko ikiliikkuja keksitty? Tuleeko maailmanloppu?
Hämmästelyn hieman hälvettyä siirryttiin tulosluettelossa seuraavaan mieheen. Kakkosruutuun Nigel Speed! Kuka, Mitä, Häh! Nyt alkoi uskomaton leukojen loksahtelu, mitä tuleman vielä pitää? Nopea vilkaisu printtiin ja hieraisu silmiin. Kyllä, silmät eivät valehtele vaikka aivot eivät meinaa suodataa kylmää tosiasiaa. Allu Boreetto kaikkien ällistykseksi B-finaaliin! Helmitaulu esille ja hätäinen laskutoimitus; 1+1= 3. Näin se maailman meno muuttuu, ei voi enää edes kertotauluun luottaa?
Aika-ajojen jälkeinen hämmästyttävä tulosluettelo kuvastaa hyvin myös kyseisen paikan ajokaluston tasoa. Pexi Onbuttin ratti jäi käteen, Arttu Paniksen jarrut unohtui asentaa ja autoja hitsailtiin, kuin Masa-Yardsin telakalla konsanaan. No, ehkä paikan kalustossa olisi pientä hienosäädön varaa, mutta se ei kuitenkaan Pipen ja Speedin uskomatonta aika-ajosuoritusta himmentänyt. Näistä kutkuttavista asetelmista olikin mielenkiintoista siirtyä itse kilpailuihin.

B-finaalin startti noudatteli jo niin tutuksi tullutta kaavaa, valot sammuivat, moottorit pärisivät ja Keijot huristivat liikkeelle. Boreeto johti, loput kikkailivat perässä. Näin pyörittiin lähes ruutulipulle saakka, kunnes tapahtui se, miltä sarjan historiassa oltiin vielä vältytty, nimittäin täydellinen ketjukolari! Eikä nyt puhuta mistään parista autosta, vaan mukana olivat kaikki b-startin Keijot, pois lukien Boreeto!
Ehkä yksi osatekijä tähän huimaan tapahtumaketjuun oli se, että Panis paineli radalla ilman jarruja ja tärytti täydellä vauhdilla päin jo alkaneeseen Keijo-sumaan. Lopun onkin jo helppo arvata. Miestä kimpoili pitkin ratareunuksia, kuin kuulia flipperissä! Vaikka tilanteen seurauksena Arttu Panis klinkkasi, kuin polveen ammuttu peura ja Hemmo de la Putki piteli suvultaan perimiä kalleuksiaan, oli kuitenkin onneakin matkassa ja näin tällä kertaan vältyttiin suuronnettomuustutkija Kari Lehtolan raporteilta.

B-lähdöstä poiketen ei A-finaalissa enää nähty vastaavanlaista rytinää vaikka täysin ilman kolinaa ei tästäkään kisasta selvitty. Paalulta liikkeelle ampaisut Ariton Pipe piti paikkansa, mutta kakkosruudun Nigel Speed menetti sijoituksensa jo heti kättelyssä Jules Ducksheadille. Kovinkaan kauan ei Rectumin Duckshead suostunut ihailemaan Pipen perälautaa, vaan veivasi nätisti rinnalle ja ohi. Nyt kaikki näyttikin jo normaalisointuvan. Juels Duckshead johti, Jario Hanaan aloitti nousun, Speed ja Pipe laskun, eli paluu arkeen. Näin tämän raportin olisi pitänyt jatkua, mutta kaikkien hämmästykseksi Ariton Pipe oli toista mieltä ja laittoi Murphyn lain uusiksi. Vaikka aivan lopussa Jario Hanaan ohittikin Pipen oli miehen sijoitus kolmas ja paikka palkintokorokkeella tosiasia! Mahtavaa Pipe! Muita mainitsemisen arvoisia suorituksia olisivat Mike Cagneyn viides ja edellisen kilpailun voittaneen Sika Sallosen neljäs sija, mutta jätetään ne mainitsematta koska Ariton Pipe oli viikonlopun Keijo isolla Koolla!


Wurray Mulkker

  ¬©MFIA