kisaraportti
 
 
VM Karting Center, 4.1.2004. Kart-Keket Championships 2003-2004
Wubi Ballenius
Hou hou hou. Joulu on ohi ja uudet vuodet juhlittu. Mikä hienointa, niin myös vuoden ensinmäinen Kart-Keket osakilpailu on ajettu. Tapahtumapaikkana legendaarinen VM Karting Center suomen suurimmassa Helsingin lois kunnassa eli Vantaalla. Rataa oli taasen hieman muutettu. Luultavasti seuraavana vuonna kuuluisasta takasuoran shikaanista ei pääse läpi ilman raana nosturia. Niin hitaaksi, jo entuudestaan kauhua ja vaarallisia tilanteita aiheuttanut shikaani oli tälle vuodelle tehty. Eikä hienoilta kuolemaa halveksuvilta tilanteilta vältytty tälläkään kertaa. Onneksi.

Itse kisaraporttia käydään nyt läpi ennakkoon tekemäni spekun tiimoilta. Samalla nähdään myös, että onko kovinkaan kannattavaa laittaa rahojansa likoon eräänkin "Palleniuksen" spekulaatioiden perusteella.

Sijat 1 - 5
Näille paikoillehan odoteltiin ajavan sellaisten herrojen kuin:

- Boreeto oli 1.
- Hanaan oli 2.
- Panis oli 4.
- Duckshead oli 13.
- Fieldslug oli 20.

Elikkästen viidestä veikkauksesta osui kolme. Ei hullummin. Suurimmasta yllätyksestä vastasi Greenfield. Ehkäpä Greenfieldin kolmatta sijaa ei voida enää pitää yllätyksenä, sillä David on ajanut uskomattoman hienon kauden, joten ehkä olisi minunkin hiljalleen uskottava, että Greenfield osaa ajaa kovaa. Ei vaan millään anna luonto periksi, että voisi uskoa sellaista suorastaan perverssiä ajatusta. Uskon edelleenkin, että Greenfieldillä on matkassa enemmän tuuria kuin taitoa. Ihan tässä itsekin pitää ihmetellä omia spekulaatioita, sillä näin jälkeenpäin kun ajattelen, olisi Liberon ehdottomasti pitänyt olla top 5 spekujen joukossa. Jokin kummallinen ajatuskatkos oli päässyt päässäni käymään, sillä en ollut sijoittanut Luigia mihinkään kategoriaan. Ei varmasti kuitenkaan kenellekään yllätys, että Liberon löytyy tulosluettelon yläpäästä. Ajoipa Luigi muutenkin hienon ja värikkään kilpailun, muita kilpakumppaneita yhtään kunnioittamatta hän suorastaan repi itsellensä viidennen sijan.

Sijat 6 - 10
Spekussa nimesin ehdokkaiksi:

- Karhulitos oli 6.
- Kekechello oli 8.
- Murcus Trölli oli Iso D.
- Maxus Trölli oli 19.
- Putki. Ei kilpailussa.

Myös tässä ryhmässä päästiin kolmen kuljettajan osuma tarkkuuteen. Ilman vanhemman Tröllin munauksia, olisi päästy jopa neljän osuman kunnioitettavaan saavutukseen. Mutta kun ei niin ei. Näille sijoille ajoi hienosti myös paalulta lähtenyt Velpert Bull. Bullin kohtaloksi kävi suunnattoman huono kisa-auto. Auto ei vaan kulkenut muiden kilpailijoiden vauhtia, ja lisäksi auto sammuili kesken kaiken, niin eipä sillä oikein tämän parempaa sijoitusta voinut saada aikaiseksi. Harmi, sillä aika-ajon jälkeen Velpert vaikutti erittäin motivoituneelta haastamaan jopa Boreeton ja Hanaanin. Greenfieldin kanssa yhteistä testirupeamaan Prahassa viettävä Nigel Speed, elää Davidin tavoin onnensa jatkoaikaa. Nigel ajoi hienon kilpailun ja taktisesti erittäin älykkäästi, mutta enemmän tuurilla kuin nopeudella. Nigeliä ei turhaan kutsuta asfalttiratojen "Esatikkaseksi", sillä tällä kertaa sen uhriksi joutunut Murcus Trölli hölmöili itsellensä diskauksen. Ja ai että muuten Nigelillä oli hauskaa.

Sijat 11 - 15
Tänne oli ehdolla herrat:

- Speed oli 7.
- Bull oli 8.
- Sallonen oli 11.
- Onbutt oli 18.
- Schrimacher oli 17.

Tässä ryhmässä osuma tarkkuus olikin sitten todella heikossa. Vain yksi osui kohdalleen, kiitos Sian. Sika oli ainoa joka ajoi omalla tasollaan. Nigel ja Velpert perkuleet kun kiilasivat itsensä A finaalin puolelle ja Motiel sekä Pexi eivät taasen pystyneet edes normaalisuorituksiinsa. Niin. Tässä on sitten lopputulos.
Kummajaisia tässä ryhmässä ovat itsensä ylittänyt Ariton Pipe ja itsensä alittanut Jules Duckshead. Cagey ajoi itselleen kauden parhaan pistesaaliin ollen "hienosti" 14. Putkea paikannut Rasva-akseli kiiruhti itsensä sijalle 15. Mikä oli yllättävän heikko suoritus hyvänä tuuraajana tunnetulta Senseiltä.

Sijat 16 - 20
Tänne pahnan pohjalle veikkailin herroja nimeltään:

- Speed oli 7.
- Sallonen oli11.
- Pipe oli 12.
- Huevo oli 16.
- Schrimacher oli 17.
- Onbutt oli18.

Näistäkin osui kolme kappaletta. Pipen, Sallosen ja Speedin huippu ajot aiheuttivat tämän spekun epäonnistumisen. Nuo kolme muuta kun voi aika huoletta heittää joka spekussa 15. sijan huonommalle puolelle ja lähes aina osuu kohdalleen. Muita mutasarjassa painineita olivat tällä kertaa Maxus Trölli ja Alex Fieldslug. Molemmat kuljettajia joiden ei todellakaan pitäisi majailla näillä sijoilla. No. Totuuden nimissä. Molemmat joutuivat keskeyttämään teknisten vikojen vuoksi, joten vaikea on syyttävää sormea osoitella. Sama pätee Onbuttin kohdalla. Onbutt ajoi tasoonsa nähden loistavat aika-ajot sijoittuen B:n paalulle, mutta kisa-autolle kävi samoin kuin Velpertille. Eli auto sammuili.

Mitä siis lopulta opimme spekuloinnista. Emme juurikaan yhtään mitään. Helppoa se ei ole, eikä koskaan tule osumaan kohdalleen, mutta kivaa se on. Toisia se masentaa ja toisissa se nostaa esiin taistelutahtoa. Toivottavasti enemmän jälkinmäistä.

Seuraavan kerran kisataan "Roopen" pyhätössä ihan oikeassa kaupungissa. Kuinka sekaisin mahtavat maalla asuvien Keke kuskien ajatukset kaupungin kirkkaissa valoissa mennä. Siihen saamme vastauksen muutaman viikon kuluttua.

"Here I Go Again"

WUBI BALLENIUS

  ¬©MFIA