kisaraportti
 
 
Kart in Club, 13.10.2001. Kart-Keket Championships 2001-2002
Wubi Ballenius
TIM LEMIX 1.
Lupailimme Lemixiä kovaksi palaksi purtavaksi Boreetolle. Taisi Tim katkoa Allulta muutaman hampaan, sillä sen verran ylivoimainen oli Lemixin esitys. Tasapainoinen ja hyvä kisa muutenkin. Mestariainesta.

ALLU BOREETO 2.
Boreeton menestystarina sen kuin vain jatkuu. Tälläkertaa ei voinut Lemixin nopeudelle mitään, mutta piti itsensä tukevasti kiinni mestaruustaistelussa. Tuskin tämä tappio Timille johtui motivaation puutteesta. Lemix oli tällä radalla vain yksinkertaisesti nopeampi.

JARIO HANAAN 3.
Nyt Hanaan käytti sitä kapasiteettia, jota hänellä tiedetään olevan. Kolmas sija toisessa osakilpailussa vain vahvistaa käsitystä, että Jario saattaa olla tulevissa kisoissa kova haastaja Lemixille ja Boreetolle. Hieno kisa!

JULES DUCKSHEAD 4.
Tämä maailman nopein kalju todisti nyt olevansa tähtikaartin kuljettaja. Edellisen osakilpailun 4. sija ei siis ollutkaan onnenkantamoinen. Hieno esitys kisassa. Illan kruununa voidaan pitää Kekechellon ohitusta. Hegellä ei ollut mitään mahdollisuuksia pitää Julesta takanaan, eikä pystynyt edes perässä pysymään. Ensi kisassa jo palkintopallilla?????

HEGE KEKECHELLO 5.
Aika-ajoissa hieno 4. sija. Ei mahtanut Ducsheadille mitään, joten 5. sija on kelpo suoritus. Vielä kun otetaan huomioon, että Hege paransi sijoitustaan edellisestä kisasta 3:lla pykälällä, niin kisaa voidaan pitää suhtkoht onnistuneena. Tulevaisuuden tiukka trio tulee olemaan Hanaan, Duckshead, Kekechello. Tästä triosta saatetaan leipoa sijat 3, 4, 5....

VELPERT BULL 6.
Arvailumme, että Ariton Pipelle ei tarkoituksella kerrottu todellista kilpailun alkamisajankohtaa sai Velpertin ajolla aikasten paljon lisää nostetta. Velpert ajoi sekä ennakkoluulottomasti, että tallin tavoista poiketen hyvin. Ehkä Velpertin palkkaaminen olikin vain herätys Aritonille, että alappas poika ajamaan, sillä tällä tasolla ei kukaan voi olla tallipaikastaan 100%:n varma.

NALLE KARHULITOS 7.
Karhulitos on vakiinnuttamassa paikkansa A-finaalin kuljettajana. Muutaman sijan pudotus 1. osakilpailuun nähden ei varmastikkaan harmita, sillä sen verran kovia nimiä oli nyt edessä. Nallen tälle kaudelle omaksuma varmisteleva ajotyyli tuottaa varmasti pisteitä ja tulee nostamaan hänet loppu pisteissä ehkä jopa palkintopallin tuntumaan.

MIKE CAEY 8.
Cagey sai kuin saikin keskitettyä ajatuksensa ajamiseen, eikä muiden virheiden tuijottamiseen, ja tulos oli heti sen mukaista. Perseelleen mennenn 1. GP:n jälkeen 8. sija varmasti maisui makealle.

HEMMO DE LA PUTKI 9.
Näytti, että B-finaalipaikka 1. GP:ssä oli vain työtapaturma. Paikka A-finaaliin tosin tuli aika niukasti, mutta tuli joka tapauksessa. Kisaa ei voi kehua, sillä yliyrittäminen vaivaa edelleen. Tämä taasen aiheuttaa vauhdin hitautta.

MAXUS TR√ĖLLI 10.
Veikkailimme, että Maxus joutuu taistelemaan lujasti A-finaalin paikasta. Hyvin taistelikin, sillä paikka auringossa tuli jälleen. Ei pärjännyt nopeammilleen kisassa, mutta pitää muistaa, että Maxus löi jauhot suuhun kymmenelle kuljettajalle. A-finaali paikka tulee olemaan jatkossa vielä tiukemmassa.

LUIGI LIBERON 11.
TERRORISMIA????? Mehmet racing on jo erottanut L√§pp√§l√§isen tallista ja varmasti suurempikin puhuri tulee k√§ym√§√§n tallin koko henki√∂kunnassa. Jaa miksik√∂? Luigin polttoaineen sy√∂tt√∂j√§rjestelm√§ oli t√§ysin v√§√§riss√§ s√§√§d√∂iss√§, Luigin lukuisista s√§√§t√∂ pyynn√∂ist√§ huolimatta mit√§√§n ei tapahtunut. Luigi kuitenkin my√∂nt√§√§, ettei h√§n EHK√Ą osannut tarpeeksi hyvin specifioida vikaa, jolloin mekaanikkojen mahdollisuuden l√∂yt√§√§ vika hektisess√§ varikko ymp√§rist√∂ss√§ ovat rajalliset. Luigi uhosi voittavansa kaikki loput osakilpailut. Jos Luigi saa kohdistettua kaiken sen agression, jonka t√§m√§ ik√§v√§ tapaus h√§nelle antoi, oikein, niin ei ole kaukaa haettu tuo voittamis v√§ite. VAROKAA, LUIGI ON VIHAISENA VAARALLINEN

NIGEL SPEED 12.
Mahtava kisa. Aika-ajot ehk√§ hienoinen pettymys, mutta l√∂ysi kisaan sellaisen vauhdin, ettei muilla ollut mit√§√§n mahdollisuukia pysy√§ mukana. Varikolla purnailtiin Nigelin sikamaista ajotyyli√§, sek√§ sit√§ ett√§ h√§n t√§ysin vaaroja kaihtamatta jyr√§si kilpakumppaninsa tielt√§√§n. J√§lleen kerran: "TURPA KIINNI". Sit√§ varten radoilla on tuomaristo, joka p√§√§tt√§√§, ett√§ mist√§ rangaistaan ja mist√§ ei. HYV√Ą NIGEL.

DAVID GREENFIELD 13.
Kuten oletimme, Greenfield löysi itsensä tässä osakilpailussa B-finaalista. Ajoi ns. rutiini suorituksen jolla sijoittui 13. Ei esittänyt mitään häikäisevää. Ainoana valopilkkuna kisassa voidaan pitää sitä, että pystyi peippaamaan Speediä yllättävän pitkään, ottaen huomioon Speedin maaginen kisanopeus.

SIKA SALLONEN 14.
Sika jatkaa samalla varmalla tyylillä, kuin mitä näimme 1. GP:ssä. Ei häikäissyt, mutta toi tallille elintärkeitä pisteitä. Hitaasti kiiruhtamalla Sika tekee vain omaa duuniaan, eikä anna muiden hätiköinnin häiritä omaa ajoaan. Muutaman osakilpailun lisä kokemuksella saatta Sian nähdä jo B-finaaleiden kärkikamppailuissa.

AYNTON DE LA HUEVO 15.
Eipä iskenyt Huevo "puun takaa", vaikka mahdollisuus annettiin. Ayntonilta ei paljoa odotettu, muttei paljoa saatukkaan. On kuitenkin hyvä muistaa, että Aynton on tallin selkeä kakkoskuski ja kenellekkään ei liene epäselvää, ettei Rectumin resurssit riitä kuin yhteen kilpailukykyiseen autoon per kisa. Tämä on valitettava tosi asia. Siis, jos otetaan huomioon kyseinen seikka, ettei auton säädöt olleet kisan edellyttämässä vireessä, saati sitten aika-ajosäädöissä, niin Ayntonin suoritusta ei voida pitää millään lailla huonona.

JUICEPPE VERSTUPPURI 16.
Kaikille kilpakumppaneille tuli selväksi, ettei Auto Pippelin fysioterapeutit ole Kart-Keket sarjan edellyttämällä tasolla. Juiceppe joutui kisaan kesken kuntoisena, niskat aivan jumissa. On kieltämättä vaikea vaatia kuljettajalta tämän parempaa suoritusta, jos pää ei käänny. Tästä pääsemme siihen seikkaan, että onko koko Auto Pippel sarjan vaatimalla tasolla: 1. Ei varaa hankkia sijaiskuljettajaa, jos varsinainen kuljettaja sairaana. 2. Tallin johtoportaassa mättää pahasti, jos ei ymmärretä koko henkilökunnan merkitystä kuljettajan suorituksessa.

MURCUS TR√ĖLLI 17.
Murcuksella tuntuu olevan pahoja käynnistymis ongelmia. Kauden alku on ainakin ollut erittäin takkuinen. Taaskaan ei Murcus pystynyt ajamaan omalla tasollaan. Todennäköisesti on kuintenkin odotettavissa parempia sijoituksia seuraavissa osakilpailuissa.

PEXI ONBUTt 18.
Vaikeata, vaikeata!!!?? Ei tunnu Pexi saavan millään omaa B-H:iään kulkemaan. Onko kyseessä kakkoskuskin asema, vai kuskin oma taidottomuus. On kyllä hyvin vaikeata kuvitella, etteikö B-H tiimi tarjoaisi molemmille kuljettajille saman tasoiset autot. Totuus on kuitenkin se, että tällaisilla suorituksilla ei Pexi enään pitkään tallissa käki. Kumpi sitten lähtee Onbutt vaiko Byron. Näin katastrofaalisen kauden alun jälkeen voisi kuvitella, ettei Pexinkään pallit ole kovin tukevasti B-H: killä. Olisi ehkä syytä pitää taas testaus tauko, sillä viime kaudella se toi sentään vähän vauhtia Onbuttiin.

MOTIEL SCHRIMACHER 19.
Onnittelut ensinmäisestä pisteestä ovat varmasti paikallaan. Vaikka sijoitus on vasta 19., niin oli tässä kisassa havaittavissa selkeää kehitystä 1. osakilpailuun verrattuna. Pystyi pitelemään kovasti hiillostanutta Onbuttia takanaan useamman kierroksen, mikä sinällään ei ole ihmeellinen suoritus, mutta pääsi kuitenkin oikean kilpailemisen makuun. Kehityksen jatkuessa tällaisena, niin alkaa haastaa jo muita peräpään kuskeja.

ARTTU PANIS 20.
Paha pettymys Artulle itselleen, saati sitten Perse tiimille. Hankittiin taas kovalla kohulla ja isolla rahalla kuljettaja paikkaamaan Sladdicanea hänen lomautuksensa ajaksi ja tämän kuskin piti räjäyttää pankki. Perseestä ilmoitettiin, että nyt on sellainen kuljettaja jolla todellakin korjataan Perseen pistesaldoa. Toisin kävi. Ajoi kieltämättä hienot aika-ajot, mutta kuten kaikki tietävät, niin sillä kun ei saa pisteitä. Mokasi kisansa täydellisesti ja putosi lopulta aivan hännän huipuksi. Tässä sai Aurinkokuningas pahasti näpeillen, kun kuvitteli Paniksen hoitelevan Sladdicanen tontin helposti. Viestinä Aurinkokuninkaalle voisi lähettää, että kyllä tämän sarjan jokainen kuski on selvästi parempi kuin yksikään vapailla markkinoilla oleva vara kuljettaja.

  ¬©MFIA